enjoy reading okay...please come again..i appreciate it..thank you..luv y'all

Saturday, 1 October 2011

update melalui hp

hello semua...
nk tnya shat or x...hrap2 shat....ok...
lame sy x mengupdate kan...
ok...maybe lpas ni aku akan mengupdate dgn lbih rajin sbb.....
aku dapat taw yg kite bole update entry melalui hp...
wallawey..........makin canggih aishhh...
hepy nye aku....makin rajin la aku lpas ni menjenguk dan mencomel kan en.blog aku ni
hihihihihihi.......
tp aku blom try pon lagi...maybe......esok kot aku akan mencuba.....




ag 1.....mungkin da terlambat tp bg aku masih bole ucap....
SELAMAT HARI RAYA..HEHEHEHEHEHE...
bulan syawal da berakhir kot..
tp aku bru nk ucap kat korg....wahai pengunjung en.blog saya...
al maklum le.......lama x muncul kan..hehe...ok update seterusnya.......selepas ini...
jeng jeng jeng.....

maaf sayang...

maaf sayang...
aku membiarkan kau...
mengendahkan kau...


maaf sayang......
aqpa2 pon...aku sayang kau....
kalau x sayang aku x kan 'jenguk' kau
'membersihkan' kan...
'mencomelkan' kau...
seperti aku sayang....


maaf sayang...
aku janji aku akan menyimpan masa aku untuk kau
oh my blog yg ku sayang........


* aku tiada masa untuk mengupdate entry baru....mood untuk aku menaip x ade....
tp mood aku kembali...di sebb kan rindu aku kt kau wahai blog aku...
banyak yang aku nk share kan...tp xpe..kite mule kn sedikit demi sedikit..lama2 jadi bukit.....


muahhhhhhhx.....untuk awak en.blog ku..

Sunday, 3 July 2011

merah mak ngahhh


hye..peace yoo ( trademark AC MIZAL )
ha.....merah kan...
merah mak ngah..hihihi
tyme ni aku g kenduri akak sdare aku
lama sangat taw aku tak g kenduri2 ni
mmang da lama gile x gi

tema dye maroon putih
tapi aku x bawak bju kaler maroon
then jalan alternative yg ade..
aku pkai slendang kaler merah
menyerlah nokk...

okay jom tgok gmba yg laen...
klo x nk tgok xpyah tgok...
tiada paksaan (",)



ye...ni saya..napa?
mao kutuk?
sila kan..hehehe


with my niece


okay da cukop..
saje nak tayang selendang merah..
hihihihi

- sekian -
jumpa lagi

Thursday, 30 June 2011

showdown

HAI...berjumpa lagi kite..hehehehe...
ade lagi cte nk di cte ni..hihi
still cite di hari yg sme
29-06-2011
post aq yg sblom ni clebrated bday mmbe aq
lpas ktorg hbis je clebrated.....
ktorang g karakoke...dkat summit..ade la mcm sjam lbey nk ke 2 jam kt karaoke
lpas abes je karaoke ktorang g I-CITY...
tgok SHOWDOWN yoooo....


aq,bibi,adi,feena,ira n jgak lan ( bf ira )
Lan sbgai driver ktorang hehehe...
tpi smpai lmbat pulak kt sne...
sbb lan bwak laju ooooooo...
mcm racer..kahkahkah.....


xpe la lambat pon ktorang sempat sampai jugak
mgkin lan ingat pepatah ni kot
BIAR LAMBAT ASAL SELAMAT
k jom lyan gamba

bonzer kat blakang nk interframe jugak


ktorang kne cop der....caya la...
love pulak tu




ira dgan lan















ok ckop...tu je..
minggu depan final...
ade berani??
jom turun kasi gempak
SHOWDOWN


impian menjadi kenyataan

ASSALAMUALAIKUM SEMUA... thanx kpada anda yg membaca entry saya ni..
entry kali ni...tajuk dye " impian menjadi kenyataan "
yes dats true sbab nye impian aku
untuk menyambut BIRTHDAY NURUL HASLINDA dan ADDYANA tercapai..
sbnarnye bnda ni da lme pon dlm pkiran aku...
memandang kan ADDYANA lahir pda 10-06 ... NURUL HASLINDA plak 27-06
jadi aku combined kan bday dorang n clebrated pda 29-06


sangat meriah bagi aku..heppy sangat sbb bnda ni jadi...
hampir2 jugak x jdi..sbb cik lynn blom comfirm dpt cuti ke x tyme 29-06
thanx jugak kpda kawan2 aku BIBI MECHELLE,ESTHER,SYAFIRA,NORASAFIKA,FEENA n NISHA
sbb luangkan mase kjap tyme nk sambut bday dorang...


aku memilih kek coklat sbb kek coklat tu kek favourite aku... (",)
n cik lynn pon hnya mkan kek coklat je...
ady pulak ok ja klo ko bgi kek ape pon..
heheheheok xya cte lgi..jom tgok gmba

 - sdap sgt2 kek ni -

- bday belated girl hehe -

with me

- for lynda -

- for ady -

thanx to kwn2 sperjuangan aku

best friends forever

it's me..
the owner blog
-sekian-

LOCATION : LEVEL 28 IMPIAN MERIDIAN USJ SUBANG (baek punya)
DATE : 29-06-2011
TIME : 04.30 PM

Tuesday, 28 June 2011

bosan do !

selalu petang2 mcam ni aku tido..syok di buai mimpi..tpi xtdo pulak ptg ni..sbb geram xdapat jmpa AARON AZIZ..dye pegi kolej wa la..caya la..tpi malang pulak adoyai pon....aku tidak berjumpa dengan nya pon...hahahaha...apabila bosan....pasang ear phone..dgar lagu..inilah hasilnya....


hahahahahahahaha





+ HAL AKU BUKAN HAL KAU +

(a.a.k = ada aku kesah)

T.Q

Monday, 27 June 2011

saving money


MONEY..MONEY..MONEY....
susahnye la nk cari duet kan.. :-)
bukan ape...money ni penting skunk ni...
nk msok tandas awam pon kne bayar..klo x...g longkang je la jawabnye

mengikut pengalaman aku mencari MONEY...

* lpas abes FORM 5 aq keje part time..dkat NSK rawang
aq sbgai CASHIER part time je...
nak taw x bape gaji aku??
isnin - jumaan 1jam = RM 3.50
sabtu - ahad 1jam = RM 5.00

tyme aq keje tu..halamak....
da la kne berdiri.....penat tuuu....
nak tunggu 1jam pon lambat btol la mse berjalan...
akhirnya bila da 1 jam...aq suke sgt sbb aq da pon dpt RM 3.50
siyes..memang susah nk cri MONEY

* skunk aq ni masih lagi belajar..mne d wet sendiri..
terpaksa bergantung dkat parents..
bapak aku keje kontraktor
mak aku pulak mengasuh anak jiran
kesian dkat parents aku..
keje penat2.....untuk dpat kan wet...menampung aku untuk blajar..

* aku da merasa mcm mne susah nye nk dptkan MONEY...
aku akan berjimat cermat sedaya upaya aku...
aku tak mao senang2 je bazir wet....
kesian dkat parents aku..

( korang pon sama jugak okay....belajar la berjimat cermat...biarlah orang nak ckap kite kedekut ke ape ke...lantak la orang tu bukan dye bagi kite wet pon...)


aku sertakan tips car2 untuk berjimat cermat okay..harap cara ini berkesan..yg penting niat kne ade..hehe

1. Jangan beli baru jika yang lama masih berguna

2. Jangan beli keluaran terbaru jika keluaran lama juga bagus

3. Tawar menawar

4. Berhenti membayar jenama

5. Berkongsi dengan rakan dan jiran

6. Tempat lain juga selesa

7. Cuba mencipta atau memperbaiki

8. Internet wadah utama pembelian

9. Biar anda tentukan

10. Jual sebelum anda beli

* paham x??klo x pham nty tnya saya mne yg korang x pham ok
juz leave a comment or message at my shoutmix box
T.Q

aku dgn dye memang gile

        
            
          

           
          
          
                                                  
          
          
          

ha gile kan.. dye ni ADDYANA JUNE...org pgil dye ady tpi aku pgil dye YANA..sje nk mendajal dye..hahaha hanya untuk tatapan je..yg kami ni giler...
( HAL AKU BUKAN HAL KAU.. )


LOCATION : in claz...first day..sem 5
DATE : 27-06-2011
TIME : lupe...lecturer lme sgt nk msok..ni la keje kami


* susunan gambar memang random..malas aku nk btol kan..hehehehe

hepy birthday frenz....


- cik lynda dgn saya -


hehehe..ni ler bday girl...
di taman misha omar
( bunga-bunga cinta )


dlm banyak2 gamba dye saya suke gambar yg ni


ha okay2...da tunjuk gamba ern..so skunk sy nk gtaw sape dye ni
alien kah???zombie kah???huhuhu eh tidak2...lyn jgn mara k...
actually she is the one of my best friend....
nama dye NURUL HASLINDA BINTI MOHAYUDIN...
tpi saya suke gelar dye cik LYNN..
rase pdan pulak dgn dye nme tu..
entry kali ni..special edition i create just only for her..during of the special day for her..
" HAPPY BIRTHDAY GIRL............. firstly i pray you a long life...
the blessed of wut thing...hope your dreaming come true...n may ALLAH olwez bless you "


* cik LYNN terima kasih menjadi kawan saya sehingga ke hari ini...
   harap akan berkekalan hingga ke akhir hayat
* cik LYNN ni 1 claz dgn sy tyme sy form 4&5 tpi sy rapat dgn dye tyme form 5
  xtaw npe tyme form 4 tu x rapat..hehehe
* cik LYNN seorang yg pendiam..tpi dye kdg2 pndai jugak berloya burok mcm besi burok
* cik LYNN sy ni NOT AVAILABLE okay..she is taken by MUHAMMAD FAIZUL AZIZ


+ saya suka tengok dye bahagia..jadi saya doakan korang bahagia selalu..amin +

sekian terima kasih

Sunday, 26 June 2011

new semester

ASSALAMUALAIKUM.... hye semua..arini 27-06-2011...ari untuk membuka buku baru untuk taon yg ketiga
iaitu taon terakhir untuk aq menghabeskan DIPLOMA aku...insyaALLAH...
baek la...kite teruskan ye...
walaupon keadaan aku masih di dalam mood yg sangat2 aku benci..mood MOODY..
aku cuba untuk melupakan seperti mana post aku yg sebelum ni..
aku akan cuba melupakan...menghapuskan..
cuba wat2 bodoh...
arini ari pertama..dtg ke kolej seperti biase..
dan ari2 selepas arini akan begini la routine aq setiap ari sebagai pelajar
pergi claz blek claz...
adakah aku akan berubah????means...lbih baek+rajin dri sebelum nya...
aku akan cuba dan berusaha..semester baru...azam pon baru juga...
hopefully..doakan aku ye wahai kawan2 ku
G.P.A sebelum ni tidak la memuaskan
harap G.P.A lepas ni akan meningkat.....aku harus la berusaha kuat untul G.P.A
tapi........adoeyyy baru ari pertama aq da dpt tao ada 9 subject untuk sem ni...akan
di habeskan dalam masa sebulan..bole ke??orthopedic,eye,ent,cns,mental health..tu je yg aku
ingat yg len aku lupa..blom lgi menghafal
hehehehe
sem2 lpas pon x tercover ni nk tambah yg baru pulak..
waaaaaa.....
ape2 pon doakan untuk kejayaan saya ok..

*cukup sampai sini..ade mase kite jumpa lagi bye...... (",)
-sekian terima kasih-

Thursday, 23 June 2011

angan-angan PAK PANDIR

entry baru..untuk menutup,melupakan,mengosongkan masalah..cuba mengatasi sebaik mungkin tanpa berfikiran (-) dgn secara tbe2 terlintas di fikiran..aku berangan..berangan seperti PAK PANDIR..angan-angan yang aku angankan memang TIDAK....TIDAK MUNGKIN..TIDAK MUNGKIN SAMA SEKALI...akan tercapai kerana ianya adalah AUTA semata-mata

"KALAU LAH AKU ADA SAYAP"


ya itu la angan-angan aku..memang IMPOSSIBLE dan MUSTAHIL
akan tercapai..ya aku sangat tahu dan aku sangat pasti akan angan-angan ni..
kenapa SAYAP?kenapa x bnda laen je yg aku angankan?
bersebab aku ingin kan nye..sama seperti anda jugak..
inginkan,impikan,angankan sesuatu mmg bersebab

* kalau aku di beri sayap aku nak tengok dan sentuh BULAN,BINTANG,PLANET,AWAN dan MATAHARI walaupon aku tao matahari tu sangat panas.. ( klo aku ade syap comfirm sayap aku terbakar..tpi xpe tu angan-angan aku )

* kalau aku ade sayap aku bole lihat manusia,binatang dan apa yg ada di muka bumi ni dari LANGIT..mesti macam semut je kan

* kalau aku ade sayap aku bole terbang sebebas-bebasnya..dan aku akan asyik tergelak untuk menggelakkan
makhluk2 di muka bumi seperti semut..kecik je ( ntah knapa terlintas kt fkiran aku )

* kalau aku ade sayap aku nak tgk planet2 bergerak mengelilingi matahari yg ade kt tengah2..

* kalau aku ade sayap...aku akan membuat surprise kepada sesiapa yg menaiki kapal terbang..duduk di sebelah tingkap..dan aku akan say hello and good bye..hihi

' MAAF..CUKUP SAMPAI SINI..TAK PERLU MENGHARAP SEBAB MEMANG TAK KAN TERCAPAI... '

aku ade dua tangan..dua kaki..
aku bersyukur..
bersyukur sangat..
-sekian-


klo korg pulak klo ade sayap pe korg nk wat???





“Sesungguhnya besarnya pahala setimpal dengan besarnya cobaan. Dan sesungguhnya Allah apabila mencintai kaum, Allah uji dengan cobaan. Barang siapa redha, maka baginya keredhaan Allah. Barang 
siapa yang marah, maka baginya kemarahan Allah.”

terima kasih wahai kawan...
kau mengingatkan aku supaya tabah akan segala
dugaan yg datang..

"kuatkan iman fafa"

ayat yg simple tpi memberi makna bg aku
erti persahabatan x kire walau ape keadaan
tyme senang @ susah..
kawan sentiase ada di samping aku..
wahai kawan2 ku
NURUL HASLINDA,BIBI MECHELLE,NORASAFIKA,ADDYANA,SYAFIRA,NUR FAREENA,ESTHER,NURUL HIDAYAH ROSLI,NISHA antara nme2 yg slalu dkat bersama aku..mcam mana yg korg berikan kpda aku macam tu jugak aku akan berikan kepda korg..bukan mintak balasan..tpi aku akan cuba menjdi kawan yg btol2 kawan xkire dlm keadaan susah@senang...INSYAALLAH

*maaf kalau aku menyembunyikan sesuatu dri korg bukan korg x bererti buat aku..mungkin masa dan keadaan blom mengizinkan...

*maaf jugak klo ade nme kawan yg sy tak selitkan..bukan aku lupekan korg..aku sentiase ingat dkat korg

(aku perlukan sokongan untuk menerima semuanya..)